Marcus Antonius Muretus. ([Francja], 1580)
Portret, popiersie, ujęte w owalną ramę, wsparty na postumencie na którym umieszczono łacińską frazę na temat portretowanego. Nad portretem umieszczono imiona i nazwisko portretowanego w wersji łacińskiej.
Data i miejsce wydania na podstawie życiorysu portretowanego.
Keywords: Grafika francuska; Miedzioryt