Ex - Libris Edwarda Śmigłego Rydza SOC. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1936)
Otwarta książka leżąca na szabli, w głębi fragment zamku w Brzeżanach. U dołu na wstędze napis: Ex - Libris Edwarda Śmigłego Rydza. Sygn. aut. w obrębie kompoz.