Ex - Libris Edwarda Śmigłego Rydza - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947).; Rydz-Śmigły, Edward (1886-1941). ([S.l., 1936)
Otwarta książka leżąca na szabli, w głębi fragment zamku w Brzeżanach. U dołu na wstędze napis: Ex - Libris Edwarda Śmigłego Rydza. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrociu inforamcja: Faksymila drzeworytu - cynkotypia.
Data na podstawie bibliogr. i działalności aut.
Exlibrisy Stanisława O.-Chrostowskiego, Warszawa 1937