Za co kochamy (prozę) Konwickiego? : z załącznikiem w postaci ankiety i odpowiedzią na nią Tadeusza Konwickiego / Stanisław Bereś. - Bereś, Stanisław (1950- ).
Wyniki ankiety przeprowadzonej przez autora zostały w całości z komentarzem opublikowane w książce: Konwicki i tłumacze / pod red. Elżbiety Skibińskiej. Łask, 2006 na str. 19-44.