Prediger Haus zu St. Barbara Langgarten, Abgebrochen 1880 ca - Ballerstaedt, Albert (Danzig : A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, 1865)
Zespół budynków i szkoła przy kościele sw. Barbary, na ul. Długie Ogrody, przed wyburzeniem ok. 1880 r.
Podłoże tekturowe przycięte, na podłożu pod zdjęciem pieczątka fotografa.
Data wg. Fotografie dawnego Gdańska [...].
Fotografie dawnego Gdańska. Katalog Zbiorów Fotograficznych Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk, Cz. 1: Fotografie sprzed 1945 r., oprac. Jan Kucharski, Gdańsk 1987
Keywords: Budynki miejskie -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- fotografie