Leonardo da Vinci / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1952)
Przedstawia portret Leonarda da Vinci w półpostaci z księgą. Nad nim symbole malarstwa - paleta oraz nauki - cyrkiel i ekierka.