Leonardo da Vinci - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1952)
Przedstawia portret Leonarda da Vinci w półpostaci z księgą. Nad nim symbole malarstwa - paleta oraz nauki - cyrkiel i ekierka.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
W górnym prawym rogu kompozycji daty jubileuszu portretowanego: 1452-1952.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy