Aud Danzigs Vergangenheit / Photograph B. Herfart. - Herfart, Barnhard (Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia widok ogólny Gdańska ujęty z Biskupiej Górki jeszcze przed niwelacją wałów obronnych, około 1890 r. Podany fotograf prawdopodobnie nie jest autorem zdjęcia.