Aud Danzigs Vergangenheit - Herfart, Barnhard; Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia widok ogólny Gdańska ujęty z Biskupiej Górki jeszcze przed niwelacją wałów obronnych, około 1890 r. Podany fotograf prawdopodobnie nie jest autorem zdjęcia.
Data według działalności wydawcy i budowy karty pocztowej. Tytuł, autor i wydawca na stronie korespondencyjnej.
Fot. Gd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1870-1914 -- karty pocztowe