J. Mejtus - Młoda gwardia : prapremiera grudzień 1953 - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Plakat prapremiery, która odbyła się 22 grudnia 1953 r. Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku. Plakat przedstawia grupę młodych ludzi, trzech mężczyzn i kobietę, na tle powiewającego czerwonego sztandaru.
Keywords: Opera Bałtycka (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Opera (przedstawienie); Gdańsk (woj. pomorskie); Plakat