Rozmowy o książkach : nowy wybór z lat 1954-1979 / Jarosław Iwaszkiewicz ; oprac. Katarzyna Gędas. - Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980) (Czytelnik, 2010)
Zbiór felietonów pisanych dla "Życia Warszawy" w latach 1954-1979.