Rozmowy o książkach : nowy wybór z lat 1954-1979 - Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980).; Gędas, Katarzyna; Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik". (Warszawa : Czytelnik, 2010)
Zbiór felietonów pisanych dla "Życia Warszawy" w latach 1954-1979.
"Wykaz Rozmów o książkach drukowanych w "Życiu Warszawy" s. 306-[333].
Keywords: Iwaszkiewicz, Jarosław -- (1894-1980) -- krytyka i interpretacja; Książki -- recenzje; Literatura -- historia i krytyka; Literatura polska -- historia i krytyka; Felietony polskie -- 1945-.