Ex libris J. Schoenmakers M. Stanciu. - Stanciu, Maria (1952- ). (1990)
Po lewej stronie, na tle kamienic chłopiec z książką w ręku, po prawej u góry twarz kobiety, niżej postument z cyfrą 25, obok którego rosną kwiaty. U dołu, po lewej stronie napis: Ex libris a pod wyobrażeniem: J. Schoenmakers. U dołu poza kompoz. ryty napis: M. Stanciu '90.