Szmaty / Karolina Lewestam. - Lewestam, Karolina (1979- ) (Wydawnictwo Czarne, 2026)
Karolina Lewestam opowiada o relacjach między kobietami na różnych etapach życia. Dokonuje namysłu nad granicami między dziewczyńskością, kobiecością i kobiecą starością, a także rolą ubrań jako nośnika wspomnień i tożsamości.