Unterricht für die Bezugsberechtigten = Instrukcya dla uprawnionych do powinności poddańczych. (Lemberg : Galizische Provinzial-Staats-Druckerei, 1851)
Dotyczy zniesienia pańszczyzny w Galicji.
Tyt. nagł.
Równolegle tekst w jęz. niem. i pol.
Keywords: Zniesienie poddaństwa -- Galicja (region) -- źródła; Galicja (region) -- 19 w. -- źródła