Katolicyzm polityczny w Galicji : geneza, rozwój, schyłek (1893-1914) : stan i perspektywy badań / Grzegorz Krzywiec. - Krzywiec, Grzegorz (1974- ).
Stan badań nad tworzeniem się katolickiej polityczności w Galicji, perspektywy badań.