Katolicyzm polityczny w Galicji : geneza, rozwój, schyłek (1893-1914) : stan i perspektywy badań - Krzywiec, Grzegorz (1974- ). (2011)
Stan badań nad tworzeniem się katolickiej polityczności w Galicji, perspektywy badań.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie angielskie.