Skuteczne słowo Jahwe i Chrystus-Słowo w teologii i praktyce lectio divina / Leszek Wianowski. - Wianowski, Leszek
1. Starotestamentalna teologia słowa Bożego. 2. Teologia słowa według Nowego Przymierza. 3. Czytanie i rozważanie słowa Bożego według Biblii. - "Lectio divina" czasów Starego Testamentu. - praktyka czytania Biblii w czasach nowotestamentalnych.