Ex libris Stefana Dybowskiego - Klukowski, Jan (1904-1944).; Dybowski, Stefan (1903-1970). ([Warszawa : s.n.], 1927)
Mężczyzna czytający książkę.
Miejsce wyd. wg: SAPO oraz Silva Rerum: miesięcznik Towarzystwa Miłośników Książki w Krakowie, 1928, z. 3, s. 47.
Sygnatura artysty w środkowej części kompozycji.
W prawym, dolnym rogu awersu napis inf. o autorze i czasie powstania, wyk. oł.
Na rewersie fragment tekstu w j. ros., wyk. piórem.
Odbitka wyk. na papierze w kolorze kremowym.
Silva rerum : miesięcznik Towarzystwa Miłośników Książki w Krakowie