[Swarzewo w dzień odpustu] / T. Cieślewski. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1936)
Przedstawia zatokę koło Swarzewa, wypełnioną łodziami. Na drugim planie po lewej kościół w Swarzewie, a w górze na niebie, po prawej, otoczona poświatą, figura Matki Boskiej Swarzewskiej.