Ex libris I. J. Paderewskiego - Zgaiński, Stanisław (1907-1944).; Paderewski, Ignacy Jan (1860-1941). ([S.l. : s.n., 1928)
Portret I. J. Paderewskiego (ujęcie z boku).
Czas powstania wg inf. w "Nowoczesnym drzeworycie polskim" Marii Grońskiej (s. 314-315, 461).
Sygnatura artysty (litera "Z" między dwiema częściami litery "S") w lewej, dolnej części kompozycji.
Na rewersie napis inf. o autorze, wyk. oł.
Nowoczesny drzeworyt polski / Maria Grońska. Wrocław, 1971