Rozwijanie inteligencji wielorakich - Grygiel, Anna (edukacja wczesnoszkolna).; Płusa, Sylwia (2015)
Zakres i treść: teorie inteligencji, charakterystyka poszczególnych typów inteligencji według H. Gardnera, przykładowy scenariusz zajęć dla dzieci w wieku wczesnoszkolnym, mający na celu rozwijanie inteligencji wielorakich.
Tyt. nagł.
Załącznik nr 1: Kwestionariusz wielorakiej inteligencji, s. 366-369.
Bibliogr. s. 124.