Biblioteka Szkoły Podchorążych Artylerii / SOC. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1937)
Na pierwszym planie kule, fragment armaty i emblemat Szkoły, w głębi klepsydra i ustawione na sztorc książki. Napis: Biblioteka Szkoły Podchorążych Artylerii. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.