Jan Łaski - Zabłocki, Feliks (1846-1874).; Matejko, Jan (1838-1893). ([Kraków], 1876)
Przedstawia Jana Łaskiego (1499-1560), z rękawiczką i książką w dłoniach, w półpostaci, lekko w lewo.
W polu kompozycji, u dołu po lewej: F. Zabłocki, po prawej: J Matejko 1866.
Data na podstawie cytowanej bibliografii.
Miejsce wydania na podstawie bibliografii i działalności autora.
Katalog portretów osobistości polskich i obcych. T. 3 / Biblioteka Narodowa. - Warszawa 1992
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska