Z Pohádkových Knih M. Č. [Miroslava Černá] / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1937)
Przedstawia profilowe popiersie brodatego mężczyzny w czapie na głowie, u dołu napis: Z Pohádkových Knih M. Č., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.