Gdynia Muzeum Oceanograficzne i Akwarium Morskie Morskiego Instytutu Rybackiego / fotografia barwna J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Krajowa Agencja Wydawnicza, 1980)
Przedstawia wejście do Akwarium Morskiego w Gdyni, ok. 1982 r.