Gdynia Muzeum Oceanograficzne i Akwarium Morskie Morskiego Instytutu Rybackiego - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). ([Gdańsk] : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1980)
Przedstawia wejście do Akwarium Morskiego w Gdyni, ok. 1982 r.
Data wg budowy pocztówki i przedstawienia, miejsce wyd. wg działalności wydawnictwa.