Kościół N. P. Maryi po zniszczeniu, widok z ruin domu ul. Długi Targ [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia kościół Mariacki po zniszczeniach wojennych, widok od płd.-wsch. z ul. Długi Targ. Na pierwszym planie ruiny kamienic przy Długim Targu i ul. Chlebnickiej, 1945 r.