Kościół N. P. Maryi po zniszczeniu, widok z ruin domu ul. Długi Targ - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia kościół Mariacki po zniszczeniach wojennych, widok od płd.-wsch. z ul. Długi Targ. Na pierwszym planie ruiny kamienic przy Długim Targu i ul. Chlebnickiej, 1945 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Na awersie naklejony podpis: "Kościół NP Marii - widok z Długiego Targu".
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie