4ter Damm No 5 ([Gdańsk : s. n., 1865)
Dolny fragment fasady kamienicy nr 5 przy ul. Grobla IV. Nad witryną sklepu w kamienicy widnieje szyld: A. Doerksen, przed nią pozują mężczyzna i młodzieniec, ok. 1870 r.
Data wg. Danzig im Bilde [...].
Tyt. na odwrociu podłoża ręką nieznanej osoby.
Danzig im Bilde, Verzeichnis der in der Danziger Stadtbibliothek vorhandenen bildlichen Darstellungen zur Geschichte und Topographie von Danzig und Umgegend [...] Bearbeitet von Dr F. Schwarz, Danzig, 1913
Fot. Gd.