H. Ch. Andersen - Czerwone pantofelki - Chyliński, Henryk (1936- ).; Teatr Klasyczny (Warszawa ; 1957-1972). ([Warszawa] : Teatr Klasyczny, 1963)
Plakat przedstawienia z 1963 r. Na plakacie portret mężczyzny w kolorach czerni i zieleni oraz czerwone damskie buty. Nazwisko autora przy prawej krawędzi.
Keywords: Teatry -- Polska -- Warszawa -- 1945-1970 -- druki ulotne; Plakaty -- 1945-1990.