Auf, Brüder, auf! Die Hand an die Kanone! ([Gdańsk : s.n., 1860)
Druk z tekstem pieśni masonów gdańskich loży Eugenia.
Miejsce i rok wyd. ustalono na podstawie katalogu historycznego GD PAN i treści.
Druk stylizowany na pismo ręczne.
Keywords: Loge Eugenia zum gekrönten Löwen (Gdańsk).; Masoni -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Pieśni niemieckie -- 19 w. -- teksty