Ex Libris Stefana Żyndy [Wacław Świerczyński]. - Świerczyński, Wacław (1895-1987) (1956)
Przedstawia księżyc spoglądający na rozrzucone książki i globus. U góry na wstędze napis: Ex Libris, u dołu Stefana Żyndy.