Ex Libris Birger Eshøj / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1969)
Centaur z łukiem, u dołu napis: Ex Libris Birger Eshøj. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.