Costumes civils et militaires du XVIe siècle par Abr. de Bruyn. - Bruyn, Abraham de (ok. 1540-1587) (G. A. van Trigt, 1872)
Album zawiera: 33 faksymile (z edycji 1581 r.) przedstawiające stroje noszone w 16 wieku przez przedstawicieli różnych stanów ówczesnego społeczeństwa.