Costumes civils et militaires du XVIe siècle - Bruyn, Abraham de (ok. 1540-1587) (Bruxelles : G. A. van Trigt, 1872)
Album zawiera: 33 faksymile (z edycji 1581 r.) przedstawiające stroje noszone w 16 wieku przez przedstawicieli różnych stanów ówczesnego społeczeństwa.
Tyt. okł.
Okł.: Reproduction fac-simile de l'édition de 1581.
SBB online.
Keywords: Moda -- wydawnictwa ilustrowane; Strój -- 16 w