Wystawa dorobku akcji walki z analfabetyzmem. ([wydawca nieznany], 1951)
Plakat przedstawia rozłożoną białą książkę na tle trzech pionowych pasów - czerwonego, białego i niebieskiego. Plakat informuje o wystawie w dniach 26.06-4.07.1951 r. w sali Starego Ratusza w Gdańsku.