Progresywny sposób objawienia się Boga jako Ojca / Stanisław T. Zarzycki. - Zarzycki, Stanisław T. (1955- ).
1. Bóg jako Ojciec w relacji do Syna - Odwiecznego Słowa. 2. Ojcowski zamysł Boga względem ludzkości. 3. Bóg: Ojciec patriarchów - Ojciec Izraela. 4. Objawienie się Boga Ojca w Chrystusie - Słowie Wcielonym.