[Wodowanie statku Sildra w Stoczni Schichau] - Blaschy, Bruno (Gdańsk, 1927)
Przedstawia wodowanie tankowca Sildra zbudowanego w 1927 roku w gdańskiej stoczni Schichau dla norweskiego armatora.
Tytuł i data nadane przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Stocznie -- Polska -- Gdańsk -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie