[Afisz teatralny. Incipit] Erstes Abonnement. No. 12. Theater in Danzig. Heute Dienstag, den 25. November 1823. Maria Stuart. Ein großes historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen von Schiller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Maria Stuart. Ein großes historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen" Friedricha Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w