Ex Libris Gérard Léger : Docendo Discimus / A. - Acket, Désiré (1905-1987) (1959)
Przedstawia sowę czytającą książkę, koło niej siedzące i fruwające ptaki. Wokoło napis: Ex Libris Gérard Léger Docendo Discimus. Sygn. aut. w obrębie kompoz.