Cafe zum Kronprinzen Bes. Max Block Pietzkendorf-Danzigerhöhe Fernruf 1803 - Paul Lukowski (Gdańsk). (Danzig-Langfuhr : Verlag Paul Lukowski, 1914)
Pocztówka wieloczęściowa, przedstawia obiekty w Gdańsku-Pieckach (Pietzkendorf): Kawiarnię Kronprinzen, ogród kawiarni (prawdopodobnie Cafe Pietzkendorf), Dworek Uphagenów, Dwór w Pieckach, ok. 1917 r.
Garten ; Schloß ; Gutshaus.
Data wg biogramu wydawcy.