Inauguracja roku akademickiego w Uniwersytecie im. M. Kopernika w Toruniu. - Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia aulę Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu podczas inauguracji roku akademickiego 1974-1975.
Opis pod zdjęciem: Dla dynamicznego rozwoju kraju potrzebna jest wykwalifikowana kadra. W 89 uczelniach kształci się ok. 450 tys. studentów.
Tytuł pod zdjęciem.
Keywords: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń) -- fotografie