Ex Libris mgr Zenona Kowalskiego Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia globus i na postumencie owal. Napis: Ex Libris mgr Zenona Kowalskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.