Ex Libris mgr Zenona Kowalskiego - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Kowalski, Zenon ([S. l.], 1968)
Przedstawia globus i na postumencie owal. Napis: Ex Libris mgr Zenona Kowalskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.