[Portret konny Fryderyka II Wielkiego odbierającego defiladę] / D. Chodowiecki. - Chodowiecki, Daniel Mikołaj (1726-1801) (Christian Friedrich Himbourg, 1750)
Przedstawia portret konny króla Prus Fryderyka II Wielkiego w czasie przyjmowania defilady.