[Portret konny Fryderyka II Wielkiego odbierającego defiladę] - Chodowiecki, Daniel Mikołaj (1726-1801).; Himburg, Christian Friedrich (1733-1801). (Berlin : Christian Friedrich Himbourg, 1750)
Przedstawia portret konny króla Prus Fryderyka II Wielkiego w czasie przyjmowania defilady.
Pod kompozycją centralnie napis: se vend chez Himbourg Libraire à Berlin.
Pod kompozycją po prawej sygnatura autora: Peint & gravé par D. Chodowiecki.
Tytuł nadany przez katalogującego, data na podstawie działalnośći autora.
Keywords: Fryderyk -- II Wielki -- (król Prus ; -- 1712-1786) -- w sztuce