[Widok z Ołowianki na kamienice przy Bramie Maślanej na Rybackim Pobrzeżu w Gdańsku] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (s.n., 1910)
Widok z wyspy Ołowianki na Rybackie Pobrzeże nad Motławą w Gdańsku - kamienice po obu stronach nieistniejącej już Bramy Maślanej (Buttertor).