Słownik wyrazów obcych PWN [oprac. Lidia Wiśniakowska ; programowanie Wiesław Grygo et al.]. - Wiśniakowska, Lidia (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2004)
Zawiera ok. 18 000 wyrazów, sentencji i zwrotów obcojęzycznych, informacje o pochodzeniu wyrazów i podaje formy ich odmiany. W programie pominięto zestawienia tabelaryczne obecne w wersji drukowanej słownika.