Słownik języka polskiego PWN [oprac.: Elżbieta Sobol ; programowanie: Wiesław Grygo et al.]. - Sobol, Elżbieta (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005)
Słownik zawiera około 35 000 haseł, ponad 60 000 definicji.